Hangende borsten, is daar iets aan te doen?

borstenIedereen wordt een dagje ouder, dat is nu eenmaal het natuurlijke proces. Sommige vrouwen geven hier liever niet aan toe, ze voelen zich nog gewoon jong, dus waarom zouden ze ook?

Toch zijn er vaak wel uiterlijke tekenen die duidelijk maken dat vrouwen ouder worden. Zo krijgen ze bijvoorbeeld vaak rimpels in het gezicht, of kraaienpootjes. Veel fabrikanten hebben crèmes beschikbaar om deze rimpels te verminderen. Een ander teken van ouderdom bij vrouwen zijn de hangende borsten. Op den duur worden deze slap en minder stevig.

Er lijkt in eerste instantie weinig aan te doen..

Maar er is een ingreep die de borstlift heet. Een chirurgische ingreep die ervoor kan zorgen dat hangende en slappe borsten weer ferm en stevig worden. De ingreep wordt overigens niet enkel door ouder wordende vrouwen toegepast, ook vrouwen die recentelijk bevallen zijn maken van de ingreep gebruik. Er is zelfs een ingreep genaamd de ‘mommy makeover’ waarbij de borsten worden gelift en tevens de buik plat wordt gemaakt middels een zogenaamde buikwandcorrectie.

De borstlift is een ingreep uit de plastische chirurgie. De naam is eigenlijk heel erg duidelijk. Middels een ingreep worden de borsten gelift, wat ervoor kan zorgen dat deze niet meer hangen en er steviger uit komen te zien.

De operatie is relatief eenvoudig uit te voeren door een ervaren plastisch chirurg. De reden dat borsten gaan hangen is eigenlijk doordat er te veel vel is. Met de ingreep wordt dit vel korter gemaakt om de borst minder te laten hangen. Bij een goed uitgevoerde operatie is er vaak niets meer van te zien. Een dergelijke ingreep brengt net zoals iedere operatie uiteraard bepaalde risico’s met zich mee. Laat u daarom altijd goed voorlichten door een arts.

Een neusoperatie is een heel andere operatie, waarbij de stand van de neus kan worden aangepast. Ook aan deze ingreep zijn risico’s verbonden. Belangrijk is het om u goed te laten adviseren door een goede chirurg