Hoe vind je de goedkoopste inboedelverzekering?

Je inboedel wil je niet alleen goed, maar ook goedkoop verzekerd hebben. Maar hoe kom je er achter wat de goedkoopste inboedelverzekering is en waar moet je naar kijken als je gaat vergelijken?

Nagelvast

Je inboedel is alles wat je niet nagelvast in je woning hebt staan. Denk daarbij aan je meubels, je kleding, je televisie en alle andere losse spullen. Een keukenblok zit over het algemeen vast aan het huis en valt dus niet onder je inboedel.

De beste inboedelverzekering sluit je af voor die gevallen van schade aan je inboedel die je niet zelf kunt betalen. De goedkoopste inboedelverzekering is fijn, want dan betaal je niet zo veel premie. Maar kijk vooral ook naar de voorwaarden. Misschien krijg je bij schade niet zo veel terug. Dan blijkt goedkoop achteraf duurkoop te zijn.

Een praktisch voorbeeld

Een voorbeeld: je smart-tv gaat stuk door blikseminslag. Dit valt in de meeste gevallen onder je inboedelverzekering. Echter de ene verzekering vergoedt de dagwaarde van de tv, terwijl een andere verzekeringsmaatschappij je nieuwwaarde vergoedt. De goedkoopste inboedelverzekering, die je dagwaarde vergoedt past dan misschien niet bij jou, als je niet zelf al spaart voor dit soort gevallen.

Als je op zoek gaat naar de goedkoopste inboedelverzekering zijn er verschillende vergelijkingssites die je hierbij kunnen helpen. Zij laten je ook zien wat de verschillende tussen de verzekeringen zijn. Let hierbij dus vooral op wat er vergoedt wordt bij schade Èn wat je eigen risico is. Bij de goedkoopste inboedelverzekering heb je misschien wel een hoog eigen risico, terwijl je bij een iets duurdere, geen eigen risico hebt. Kies er dus altijd eentje die past bij jouw situatie.