Supplementen die je kunt nemen met artrose klachten

Helaas voor mensen met artrose zijn de behandelopties voor de aandoening nog altijd zeer beperkt. De laatste jaren is er wel flink wat vooruitgang geboekt op het gebied, maar deze behandelingen zijn niet altijd voor iedereen beschikbaar. Zo is het tegenwoordig bijvoorbeeld mogelijk om via een behandeling met lasers het kraakbeen te herstellen. Ook is er een behandeling van bijvoorbeeld vrij van pijn. De meeste mensen kunnen hier echter geen gebruik van maken. Een reden hiervoor kan zijn dat hun artrose nog niet ernstig genoeg is om voor een dergelijke operatie in aanmerking te komen of dat het kraakbeen beschadigd is van gewrichten die onmogelijk te herstellen zijn. Wat kan iemand met artrose dan nog doen om zijn of haar situatie te verbeteren? Wat je kunt overwegen is het nemen van supplementen met artrose klachten.

Welke supplementen kunnen helpen?

Hoewel de meningen verdeeld zijn over de mate waarop supplementen mensen met artrose klachten kunnen helpen, zijn er wel degelijk bepaalde voedingssupplementen die bewezen positieve eigenschappen hebben. Zo is er bijvoorbeeld het supplement glucosamine dat ervoor zorgt dat kraakbeen in een gezonde staat blijft. Tevens zal deze voedingsstof de flexibiliteit van gewrichten verbeteren. Dat zijn natuurlijk geen verkeerde eigenschappen als je last hebt van lichamelijk klachten als gevolg van artrose. Magnesium citraat is een ander voorbeeld van een supplement met positieve eigenschappen. Deze stof zorgt namelijk voor soepele spieren. Als laatste is er nog omega-3 visolie die ook de soepelheid van gewrichten verbetert. Lees ook: http://www.vrijvanpijn.nl/posttraumatische-dystrofie/

Klachten verminderen met voedsel

Iets dat in ieder geval zeker is, is dat mensen met een gezond lichaam beter kunnen omgaan met artrose klachten. Wetenschappelijk is bewezen dat mensen met een hoog zuurgehalte in hun lichaam meer nadelen van artrose ondervinden. Zij hebben eerder last van stijfheid in spieren en gewrichten en ervaren meer pijnklachten. Vermijd daarom voedsel met een hoog zuurgehalte. Denk hierbij bijvoorbeeld aan koffie, alcohol, zout en suiker. Probeer in plaats daarvan zoveel mogelijk voedsel te eten met een basisch zuurgehalte. Groenten, fruit, aardappels en zaden kunnen ervoor zorgen dat je zo min mogelijk klachten hebt wanneer je last hebt van artrose. Een gezond dieet houdt je lichaam daarbij ook sterk om beter met de klachten om te gaan.